Σε υψηλά 54 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

3 λεπτά ανάγνωση
14 Μαρτίου 2013

Η Σύνοδος Κορυφής που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα και να ολοκληρωθεί αύριο, έχει προσφέρει στήριξη στις αγορές. Στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής συνεδρίασης, ο DAX σημείωσε σημαντικά κέρδη και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στα ιστορικά του υψηλά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εκτός από τη βελτίωση των αμερικανικών μακροοικονομικών στοιχείων, βελτίωση παρατηρείται και στην Ευρωζώνη. Στη Σύνοδο Κορυφής, υπάρχουν προσδοκίες ότι θα καταφέρουν να έχουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, όπως η Κύπρος.

Άλλωστε η Κύπρος θα είναι και το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην ατζέντα των ευρωπαίων ηγετών, ενώ πιθανότητες οι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχουν πιθανότητες για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας καθώς η ύφεση στην Ευρωζώνη βαθαίνει και η ανεργία κινείται όλο και υψηλότερα. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγα λεπτά, έδειξαν νέα αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα, στο 26,0%.

Οι αγορές μετά από το πρωινό έντονο ανοδικό ράλι, δείχνουν σημάδια υποχώρησης, με το ευρώ να είναι αυτό που κλέβει και πάλι την παράσταση καθώς υποχωρεί έντονα.

 

DailyFX Team, Research

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

JP Morgan: Στήριξη στις ελληνικές μετοχές, σκεπτικισμός για την αναβάθμιση

Overweight στις ελληνικές μετοχές παραμένει η JP Morgan.