Σε υψηλά 6 εβδομάδων το EUR/USD – Πιέσεις στο AUD

3 λεπτά ανάγνωση
12 Δεκεμβρίου 2013

Η διάθεση της ΕΚΤ να μην προχωρήσει άμεσα σε μέτρα χαλάρωσης δίνει το χώρο στο κοινό νόμισμα να τρέξει σε υψηλά 6 εβδομάδων έναντι του δολαρίου λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η ανακοίνωση του χθεσινού deal στην Αμερική για τον προϋπολογισμό, έφερε πιέσεις στα χρηματιστήρια με τον δείκτη S&P500 να κλείνει 1.13% χαμηλότερα στις 1.782 μονάδες και τον Dow Jones στο -0.81% στις 15.843 μονάδες.

Το EUR/USD άγγιξε το 1.3810 για να υποχωρήσει κάτω από το 1.3800. Η ισοτιμία αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στο 1.3785 (+0.04%), την ώρα που το EUR κινείται καλύτερα έναντι του AUD (+0.31%) και του JPY (+0.25%).
Το USD ενισχύεται έναντι του JPY κατά 0.23% στα 102.65, αλλά τα σημαντικότερα κέρδη είναι έως τώρα έναντι του AUD (+0.25%). Θεσμικοί επενδυτές βρίσκονται πίσω από τις πωλήσεις του AUD/USD που εκμεταλλεύονται όλες τις πιθανές αντιστάσεις.

Ημέρα σημαντικών ανακοινώσεων για την Αμερική με τις λιανικές πωλήσεις να αναμένονται αυξημένες στις 15:30. Την ίδια ώρα οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αναμένονται αυξημένες κατά 22.000 από την προηγούμενη εβδομάδα. Νωρίτερα, στις 12:00 έχουμε τη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης με τους αναλυτές να μην περιμένουν αλλαγή από το 1.1% του περασμένου μήνα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Société Générale: Γιατί το 2026 θα είναι η χρονιά της Ευρώπης και ειδικά της περιφέρειας – Long σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία

Η Société Générale εμφανίζεται αισθητά πιο αισιόδοξη για την Ευρώπη το 2026

Κ. Βελόπουλος: «Να φύγουμε από την ΕΕ – Το ευρώ δεν είναι νόμισμα»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επανέφερε τη συζήτηση για την

Τί ζητά η ΕΚΤ από τις ελληνικές τράπεζες για τα μετρητά – Νέα εποχή στην εποπτεία και τη ρευστότητα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος,