Selloff στα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για “φούσκα” στην ΤΝ και πιέσεων από τη Fed

3 λεπτά ανάγνωση
21 Νοεμβρίου 2025

Σε ισχυρή διόρθωση οδηγήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το κλίμα επιδεινώθηκε από τις αυξανόμενες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη «φούσκα» στις μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης, την ώρα που η προοπτική μείωσης επιτοκίων από τη Fed απομακρύνεται.

Η αρνητική εικόνα της Wall Street, όπου οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με μεγάλη πτώση, ενίσχυσε τις πιέσεις στα ασιατικά ταμπλό.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κατέγραψε απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ακολουθώντας τη διολίσθηση του τεχνολογικού Nasdaq. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi βρέθηκε κοντά στο -4%, με ιδιαίτερα έντονο sell-off στους τεχνολογικούς τίτλους.

Πτωτικό ήταν και το κλίμα στην Κίνα, όπου ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,5%, ενώ ο Shanghai Composite έκλεισε περίπου στο -2%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διαμορφώθηκε 1,6% χαμηλότερα, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων εβδομάδων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα σημάδια υπερτίμησης στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ η σκληρή στάση της Fed συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα, καθώς μειώνει τις προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Χρυσός: Αντίδραση μετά το sell-off

Ο χρυσός επιχειρεί να ανακτήσει μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε τις

Άλμα τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά την επίθεση στο South Pars – Συναγερμός στις αγορές

Άμεση ήταν η αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας στις εξελίξεις στη Μέση