Σενάριο να μην ανοίξει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα αν δεν αυξηθεί ο ELA

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2015

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενδέχεται να μην ανοίξει τη Δευτέρα εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αυξήσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας», δήλωσαν οι δυο έλληνες αξιωματούχοι μετά τη συνάντηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, με ανακοίνωσή του, έχει επισημάνει ότι θα συνεδριάσει εν ευθέτω χρόνο για να εξετάσει την κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Τρίτη διαδοχική πτώση στο ΧΑ: “Βαρίδι” οι τράπεζες, ράλι σε ΟΤΕ

Το Χρηματιστήριο παρέμεινε υπό πίεση, με τις τράπεζες να οδηγούν τον ΓΔ

Χρηματιστήριο: Επενδυτική βαθμίδα και MSCI φέρνουν νέο κύμα κεφαλαίων

Μια νέα, ποιοτικότερη και σαφώς πιο μακροπρόθεσμη γενιά επενδυτών διαμορφώνεται για τα