Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν πριν τον Μάιο

4 λεπτά ανάγνωση
22 Φεβρουαρίου 2017

Σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες για να συναντηθούν πριν από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Μάιο οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα, ο Ιμπραχίμ Καλίν υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στο να συναντηθούν ακόμη και πριν από αυτήν.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καλίν κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει τις «παράνομες εποικιστικές πολιτικές» σε παλαιστινιακά εδάφη.

Και ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είχε προηγουμένως καταδικάσει την ισραηλινή απόφαση να αυξηθούν οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτη πρόκληση».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά του για την κατασκευή 3.000 επιπλέον κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επίσης νομιμοποίησε αναδρομικά περίπου 4.000 ισραηλινές κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί σε ιδιωτικής ιδιοκτησίας παλαιστινιακή γη, προχωρώντας σε μια κίνηση που προκάλεσε την καταδίκη του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της