Σκοτώνουν τους συντρόφους όταν γεράσουν #3 – Δημοσιογραφικό “λεπίδι” και στον Νίκο Παππά;

6 λεπτά ανάγνωση
28 Αυγούστου 2019

Γνωστή η σχέση του άλλοτε κραταιού υπουργού Νίκου Παππά με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ακόμη γνωστότερος ο μύθος περί της τόσο στενής τους σχέσης, ήταν ένα δίδυμο που πέρασε όλες τις φάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο κόμμα.

Έτσι και η “κόντρα” με τον Πάνο Σκουρλέτη ήταν αναπόφευκτη, η κούρσα για την επικράτηση είναι σκληρή εξάλλου.

Όπως γράφει ο Γ. Λακόπουλος, ο Νίκος Παππάς νόμιζε ότι έχοντας εξουσία κυριαρχούσε παντού, υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του κι έτσι έφαγε τα μούτρα του με τις τηλεοπτικές συχνότητες. Νόμιζε ότι μπορεί να κυριαρχήσει σε ένα τόσο ισχυρό σύστημα λες και είναι κανάς παλιός του σύντροφος.

Η ΝΔ του έβαζε τρικλοποδιές αφού αρνούταν να ορίσει εκπρόσωπο στο ΕΣΡ κι εκείνος έπεσε μεγαλοπρεπώς με τη νομοθέτηση-φιάσκο. Ο περίφημος διαγωνισμός με τα έσοδα των 250 εκατομμυρίων απεδείχθη παρωδία για την τότε κυβέρνηση. Πάντα με ευθύνη Παππά. Αξιοσημείωτη ήταν η τότε εμπλοκή Καλογρίτσα που έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να στήσει τη δική του διαπλοκή.

Το μεγάλο πλήγμα – εκεί που όλα είχαν αρχίσει να φτιάχνουν- ήταν όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης άρχισε τη μία αποκάλυψη μετά την άλλη, από τις συναντήσεις στο σπίτι και στο γραφείο του μέχρι ότι ο Παππάς του ζήτησε να διευκολύνει τον Καλογρίτσα με με είκοσι εκατομμύρια ευρώ αναμειγνύοντας και προσωπικά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Αλήθεια ή ψέματα όσα είπε ο Μαρινάκης τότε, ο Παππάς πάντως βρέθηκε εκτεθειμένος. Και η έκθεσή του δε σταμάτησε καθώς συνεχίστηκε με την υπόθεση Πετσίτη με τον τότε πρωθυπουργό να τον στηρίζει ξεκάθαρα.

Και κάπως έτσι τα βέλη εσωκομματικά θα αφήσουν τον Σκουρλέτη -αφού ολοκληρώσουν το έργο τους- και θα πιάσουν τον Παππά. Και δεν θα τον αφήσουν ήσυχο γιατί όταν εκείνος έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του εκείνος εκτιθόταν κατάφωρα μιας και η παροιμία με τον Καίσαρα και τη σύζυγό του παραμένει επίκαιρη αιώνες μετά.

Έτσι αντί τώρα να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην αναδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος κινδυνεύει να… εκκαθαριστεί από τους ίδιους του τους συντρόφους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ALCO: Στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ – Πτώση για ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Eν αναμονή των ανακοινώσεων για τα νέα κόμματα από τον Αλέξη Τσίπρα

Ν. Φαραντούρης: «Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω ως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές»

«Μην προεξοφλούμε “κυοφουρούμενα” κόμματα και πρωτοβουλίες», τονίζει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Φαραντούρης,

Κ. Μπάρκας: «Καιρό τώρα δεν είναι “sexy” ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας έχει απήχηση- μιλάει πολιτικά»

Ο Κώστας Μπάρκας αποτύπωσε με ωμό ρεαλισμό την κατάσταση στον χώρο της