CAPITAL

Ανάπτυξη μέσω κάνναβης - 12-15 θερμοκήπια κάνναβης θα δημιουργούσαν 400 θέσεις εργασίας

"Όσοι επενδύουν στην ιατρική χρήση της κάνναβης στρέφουν τώρα το βλέμμα στην Ελλάδα, όπου το ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα και ενδεχόμενη ευνοϊκή νομοθεσία στο μέλλον, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για έξοδο της χώρας από την επταετή οικονομική κρίση".

Στο ποσό-ρεκόρ των $63,5 τρισ. ο πλούτος των εκατομμυριούχων το 2016

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο αυξήθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 8% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 16,5 εκατ. ανθρώπων περίπου, με τον συνολικό πλούτο να ανέρχεται στο ποσό-ρεκόρ των 63,5 τρισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας συμβούλων Capgemini.

Α. Φλαμπουράρης: Η γ αξιολόγηση θα είναι αρκετά ευκολότερη

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφ. "Νέα Σελίδα", που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο, αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατάφερε "να αποτρέψει την ολική καταστροφή και να επαναφέρει την αξιοπιστία της χώρας με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους πολίτες".

Hugo Dixon: Καμία διαφυγή από την φυλακή των πιστωτών για την Ελλάδα

Ζοφερή πρόβλεψη για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την εποπτεία, κάνει σε άρθρο του στο Reuters με τίτλο "Καμία διαφυγή από την φυλακή των πιστωτών για την Ελλάδα”, ο γνωστός δημοσιογράφος Hugo Dixon.

HSBC: Ένας στους τέσσερις καταφέρνει "να τα βγάζει πέρα" οικονομικά

H μελέτη της HSBC "Η δύναμη της προστασίας", με τίτλο "Αντιμετωπίζοντας το μέλλον", δείχνει ότι μόνο ένας στους τέσσερις ανθρώπους (25%) σε ολόκληρο τον κόσμο καταφέρνει απλώς "να τα βγάζει πέρα" οικονομικά.

Λάρισα: Σε 70 διαμερίσματα θα εγκατασταθούν έως και 420 πρόσφυγες παρουσία Δημάρχου

Σε 70 διαμερίσματα στη Λάρισα θα εγκατασταθούν έως και 420 πρόσφυγες, με βάση την σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η οποία εγκρίνεται σήμερα από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) του δήμου.

Σαββίδης: Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη

"Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη", απαντά ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε όσους τον επέκριναν για τη συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα".

Αλλάζουν ξαφνικά στάση για το ευρώ μεγάλες τράπεζες και αναλυτές

Και έτσι... ξαφνικά, ενώ το ευρώ αποτελούσε για πολλές μεγάλες επενδυτικές τράπεζες το μεγάλο short story του πρώτου εξαμήνου του έτους, κυρίως λόγω των γαλλικών εκλογών, αυτή την εβδομάδα έκανε την έκπληξη με την βοήθεια του Macron ο οποίος εμφανίστηκε πιο πειστικός από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους για την γαλλική προεδρία στο debate, και ενισχύθηκε πάνω από το $1,08 για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες.

Ράλι στα ομόλογα της ευρωζώνης εκτός... των ελληνικών

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης πραγματοποιούν ισχυρή βουτιά σήμερα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στις κάλπες στην Ολλανδία αλλά και στην συνεδρίαση της Fed, προτιμώντας τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως τα γερμανικά ομόλογα αλλά και τον χρυσό. Μοναδική εξαίρεση στην βελτίωση που κυριαρχεί στην αγορά, αποτελεί η Ελλάδα.

Goldman Sachs: Ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Η ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ, οι μικτές προοπτικές για τον πληθωρισμό και οι εξελίξεις σχετικά με τις γαλλικές εκλογές αποτελούν τις δυνάμεις που επηρεάζουν την πορεία των ευρωπαϊκών assets αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση.