ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τον Μάρτιο με αναδρομικά 17 μηνών - Ποιους αφορά

Αυξήσεις κύριων συντάξεων που θα γίνουν αισθητές στην τσέπη για περισσότερους από 500.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους φέρνει η πλήρης εφαρμογή του νόμου 4670/2020 τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όλες οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης - ποιοι το δικαιούνται

Την αύξηση της δαπάνης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ από τα 57,7 εκατ. ευρώ στα 67,5 εκατ. ευρώ και την προκαταβολή ενώ μεγάλου μέρους των ποσών του επιδόματος προανήγγειλε η κυβέρνηση.

«ΕΦΚΑ travel» με τα έξοδα… πληρωμένα

Μακριά από το «καμίνι» της Αθήνας, στην Ιρλανδία, για «επίσκεψη εργασίας» (έτσι χαρακτηρίζεται στο επίσημο έγγραφο του ΕΦΚΑ), βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα μια πολυπληθής ομάδα στελεχών του ασφαλιστικού υπερταμείου με όλα τα έξοδα πληρωμένα… από την ιρλανδική εταιρία NICO, την οποία… ο ΕΦΚΑ έχει προσλάβει και πληρώνει εδώ και 3,5 χρόνια ως τεχνικό σύμβουλό του στην οργάνωση του ασφαλιστικού!

Πρόστιμα έως και 400.000 ευρώ για καμμένα σπίτια στο Μάτι

Στην οδό Αργυράς Ακτής, που έγινε… φλεγόμενος τάφος για δεκάδες ψυχές, και στις γειτονικές οδούς Πανορμίτη Τήνου και Αγίου Ιωάννου η βοήθεια της Πολιτείας δεν έφτασε ποτέ. Αυτοί που επέζησαν από τη συμφορά παλεύουν αβοήθητοι εδώ και μήνες να ξαναβάλουν σε τάξη τις «τσαλακωμένες» ζωές τους.