ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εκτός φυλακής οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αδελφοί Τσάκαλου

Ελεύθεροι ύστερα από οκτώ χρόνια εγκλεισμού για τρομοκρατική δράση βρίσκονται από χθες Τετάρτη οι αδελφοί Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, δύο από τα βασικά στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ρέγκλινγκ: Αν οι αριθμοί βγαίνουν θα υπάρξουν μειώσεις φόρων - από Σεπτέμβρη τα νεότερα

Για τον Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα παραπέμπει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τις συζητήσεις σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το κόστος τους και την ύπαρξη ή μη δημοσιονομικού κενού για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Στουρνάρας: Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησής μου από κρατικούς & παρακρατικούς παράγοντες

Για συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής του από «κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες» και στοχοποίηση του κάνει λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.

Γιωτόπουλος, αφοί Ξηροί & Τζωρτζάτος βγαίνουν από τη φυλακή με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Αιτήματα για αποφυλάκιση υπό όρους θα μπορούν να υποβάλουν από αύριο το πρωί φυλακισμένα μέλη της «17 Νοέμβρη», μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που εκτίει ποινή 17 φορές ισόβια και 25ετή κάθειρξη.

Στην φυλακή και πάλι ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή θα επιστρέψει και πάλι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση που είχε καταθέσει ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

EurΑctiv: Non-paper για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Δεκατρείς χώρες της Ε.Ε., κυρίως νέα μέλη από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και η Ιταλία και η Αυστρία, καταρτίζουν ένα non-paper που θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε. των «28», σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την αξιοπιστία του μπλοκ όσον αφορά τα σχέδια της διεύρυνσης, έχοντας κατά κύριο λόγο στον νου την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, γράφει η ιστοσελίδα EurΑctiv.

FT: Σε νέα οικονομική κρίση η Αργεντινή

«Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση και από την οικονομική κρίση του 2001». Η φράση αυτή συνοψίζει τα δεινά των Αργεντινών αλλά και την ολοκληρωτική διάψευση των προσδοκιών τους από έναν πρόεδρο που εξελέγη το 2015 με την υπόσχεση να μηδενίσει τη φτώχεια στην Αργεντινή.