ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Draghi προς κράτη μέλη: Τηρήστε τους δημοσιονομικούς κανόνες

Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι, αλλά αναγνώρισε ότι αβεβαιότητες και αδυναμίες ρίχνουν αυτή τη στιγμή τη σκιά τους στις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία. Κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Στην Αθήνα τέλος του μήνα τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ για διαβουλεύσεις με τις τράπεζες

Στο τέλος του Οκτωβρίου αναμένονται στη χώρα μας τεχνικά κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με στόχο να δουν και να συνομιλήσουν, αλλά και να εξετάσουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες.

Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην εφαρμοστεί το αφορολόγητο

Το μέτρο για μείωση του αφορολόγητου από το 2020 έβαλε στο «κάδρο» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα μεταβιβαστούν αρχαιολογικοί χώροι και νοσοκομεία στο υπερταμείο.

Αυξημένες κατά 8,4% οι τιμές των ενοικίων

Αύξηση 8,4% σε ολόκληρη την επικράτεια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα εμφανίζουν την τρέχουσα χρονική περίοδο οι τιμές των ενοικίων, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα ενοικιάσεων του κτηματομεσιτικού δικτύου RE/MAX Ελλάδας, κατά την οποία η κτηματαγορά έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Τζακ Λιου: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις

Εύσημα στην Ελλάδα για την «τεράστια πρόοδο», που έχει επιτύχει στα δημοσιονομικά, αλλά και για την επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης αποδίδει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Πετρόπουλος: Ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός - δε χρειάζεται να γίνουν περικοπές συντάξεων

Τις ελαφρύνσεις που θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και αγρότες, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), περιέγραψε αναλυτικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.