ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Πούτιν: «Συζήτησαμε συνεργασία στην διανομή αερίου μέσω της νότιας διαδρομής»

Ελλάδα και Ρωσία ενώνονται από μεγάλες προοπτικές δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Μοσκοβισί: Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

«Ικανοποιητική πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις σε βασικούς τομείς, αλλά και καθυστερήσεις σε κάποιους άλλους διαπιστώνει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει του σημερινού Eurogroup.

Στα €34,3 δισ. τα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές - 7 στους 10 χάνουν τη ρύθμιση για ποσά από €50-300

Νέο άλμα στα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές καταγράφει για το τρίτο τρίμηνο του 2018 το ΚΕΑΟ, καθώς μέσα σε ένα τρίμηνο, δηλαδή στο διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 493 εκατ. ευρώ και ανήλθαν συνολικά στα 34,3 δισ. ευρώ, από τα 33,8 δισ. ευρώ που ήταν στο β τρίμηνο του έτους.

Κουτεντάκης: «Καμπανάκι» για τα αναδρομικά - εκπλήρωση των μεταμνημονιακών υποχρεώσεων

Αισιόδοξος ότι το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το 2018 μπορεί να φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ με αποτέλεσμα να καθίσταται εφικτή η διανομή έκτακτου μερίσματος και φέτος, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης παρουσιάζοντας την έκθεση του γ’ τριμήνου της φετινής χρονιάς.

Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές στις συντάξεις και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται

Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές στις συντάξεις και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι «όλοι οι σοβαροί αναλυτές και αξιωματούχοι της Ε.Ε. επιβεβαιώνουν πως δεν είναι θετικό μέτρο να κάνεις περικοπή συντάξεων σε μια κοινωνία η οποία είναι στο ξεκίνημα μίας πορείας οικονομικής ανάκαμψης».

UEFA: Έτοιμη να ανοίξει και πάλι τις έρευνες για το Financial Fair Play (FFP)

Έτοιμη να ανοίξει και πάλι τις έρευνες για το Financial Fair Play (FFP) φέρεται πως είναι η UEFA, ύστερα από τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με τα οικονομικά των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.