ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Γαλλία: Πανεθνική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 10/10

Το σύνολο των συνδικάτων του δημόσιου τομέα καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στις 10 Οκτωβρίου για να «κάνουν να ακουστούν» οι «βαθιές διαφωνίες» τους για τα «αρνητικά» μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία «συσσωρεύονται» για τους δημόσιους υπαλλήλους, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αλ. Τσίπρας: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας - θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί»

Στην υλοποίηση των «απαιτούμενων διορθώσεων», μέσω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων, εστίασε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ενέργεια και διαχείριση υδάτων στο «μάτι» των Total και Suez

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων, εξέφρασαν οι επικεφαλής των γαλλικών εταιρειών Total και Suez, στο περιθώριο του ελληνογαλλικού φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε σήμερα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Εμανουέλ Μακρόν.

Μακρόν: Επενδύστε στην Ελλάδα

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται.

Αλ. Τσίπρας: «Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα μετά από επτά χρόνια κρίσης»

«Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα μετά από επτά χρόνια κρίσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο για την επένδυση στο Ελληνικό

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση στο Ελληνικό.

Κομισιόν:Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες-δεν χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση

Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διαβεβαίωσε η Κομισιόν, απορρίπτοντας τις αξιώσεις του ΔΝΤ περί νέας ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

"Όχι" στην εργασιακή μεταρρύθμιση του Μακρόν

Αντιστάσεις στη γαλλική κοινωνία συναντά η μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις, το πρώτο μεγάλο πολιτικό μέτρο της πενταετίας του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Οι 7 άξονες στα εργασιακά - οι ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

Με την έγκριση των θεσμών κατατέθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιέχει 118 άρθρα και σειρά ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις, το προσωρινό ή οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων που παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία, τον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.