ΣΚΑΪ

Δερμιτζάκης: Μπορεί κάποιες μεταλλάξεις του κορονοϊού να ξεφεύγουν από το εμβόλιο

O καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, δεν αποκλείει την πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του κορονοϊού, οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια.

Κεραμέως: Προτεραιότητα έχει το άνοιγμα της 3ης Λυκείου

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν όλα τα δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και όλες οι βαθμίδες στα ειδικά σχολεία.

Δερμιτζάκης: Είτε σκληρό lockdown όπως του Μαρτίου είτε άνοιγμα – κλείσιμο

Εάν μπορέσουμε να κάνουμε ένα σκληρό lockdown για 2-3 βδομάδες, θα ρίχναμε τα κρούσματα σε πολύ χαμηλό βαθμό εκτίμησε ο καθηγητής της Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης,

Μόσιαλος για σχολεία: Άρση απόφασης για άνοιγμα εάν έχουμε στοιχεία επιβάρυνσης

Προφανώς, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics στον ΣΚΑΙ, πρέπει να «παγώσει» η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν έως τις 10 του μήνα δείξουν επιβάρυνση

Pulse: Στο 16% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,5% η Ελληνική Λύση και στο 3% η ΜέΡΑ25

Την τελευταία δημοσκόπηση για το 2020 διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, τα διαστήματα 12 – 14 και 14 – 16 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικά δείγματα 1.208 και 1.210 ενηλίκων πολιτών, αντίστοιχα.

Στη Βουλή η συμφωνία για τα Rafale - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης και γαλλικών φρεγατών

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί η συμφωνία για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale από την Γαλλία, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.