ΣΚΑΪ

Βρούτσης: Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος των €800

Διευκρινίσεις για το επίδομα των 800 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων έδωσε την Κυριακή Γιάννης Βρούτσης ,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοινώνοντας παράλληλα τη μείωση των ενσήμων για το επίδομα ανεργίας από 100 σε 50. Το μέτρο θα αφορά και τις εποχιακές επιχειρήσεις.

Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να αρθεί το lockdown με τόσα κρούσματα

«Ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Γεννηματά: Πίσω από τις εξελίξεις τρέχει η Κυβέρνηση

Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το δεύτερο κύμα του κορονoϊού κατά το πρώτο lockdown με αποτέλεσμα να τρέχει συνέχεια πίσω από τις εξελίξεις, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Προς παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Aνώτερο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι απέχουμε ακόμα από την άρση του lockdown, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τις 14 Δεκεμβρίου. Η μοναδική εξαίρεση σε αυτό ίσως είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα οποία ενδέχεται ν’ ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Δερμιτζάκης: Παράταση lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

Την άποψη ότι πρέπει να γίνει παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown (περί τις 7 Δεκεμβρίου) ώστε να βεβαιωθούμε ότι σταθεροποιείται η μείωση των κρουσμάτων και να βγούμε συντονισμένα και συντεταγμένα (εστίαση, λιανεμπόριο, παιδεία κλπ - εκτός μπαρ, κλαμπ) εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα προκαταβολή και το 2021

Το ταμείο της χώρας θα αντέξει και το 2021, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, ενώ διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να πληρώνει επιδόματα και υποχρεώσεις όσο διαρκεί η πανδημία.

Σύψας: "Κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη"

Για την τεράστια πίεση που ασκείται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στο σύστημα υγείας, τα στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς αλλά και το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Παγώνη: «Οικογενειακά τα Χριστούγεννα - Δεν ξέρω αν θα κάνουμε το Πάσχα κανονικά»

Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά.

Νικολάου: «Οι Χρυσαυγίτες μπορούν με τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν άδεια σε ένα χρόνο»

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου δήλωσε ότι με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια πολύ σημαντική αστοχία που ευνοεί τους Χρυσαυγίτες και ειδικά τα μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.