S&P 500: Σημαντικές ομοιότητες των περιόδων 2013 και 2017

3 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2017

Το 2017 έχει προσφέρει στις αγορές ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, το οποίο μοιάζει σε αρκετά σημεία με το αντίστοιχο ξεκίνημα του 2013, όπου και ο S&P 500 είχε ολοκληρώσει τη χρονιά με εντυπωσιακά κέρδη 30%. Ωστόσο, εκτός από τις ομοιότητες υπάρχουν και σημαντικές διαφορές, αλλά συμπερασματικά, το 2017 θα μπορούσε να είναι άλλη μια εξαιρετική χρονιά για τις μετοχές.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του 2013, ήταν ότι οι μετοχές παρά την άνοδο, βρέθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς σε περιόδους κατά τις οποίες οι απώλειες ήταν μεταξύ 3%-8%. Ένα τέτοιο σενάριο, εκτιμούμε ότι είναι αρκετά πιθανό και φέτος με τις πιθανές ημερομηνίες να είναι ο Μάρτιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.

Στις ομοιότητες:


Τόσο το 2013 όσο και το 2017 αποτελούν το πρώτο έτος του Προεδρικού κύκλου.

Και στις δυο περιπτώσεις, τα κέρδη του S&P 500 για το πρώτο τρίμηνο ήταν πάνω από 8,0%.

Και στις δυο χρονιές, η Wall Street ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό ράλι, με σειρά ανοδικών συνεδριάσεων και με διαδοχικά ιστορικά υψηλά.

Και το 2013 και το 2017, ο VIX είχε μια “εμμονή” με τα διαρκώς χαμηλά επίπεδα πέριξ των 11 και 12.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο S&P θα αναθεωρήσει όλες τις μακροοικονομικές του προβλέψεις μετά το σοκ των αμερικανικών δασμών

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει όλες

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης

Η αμερικανική αγορά επιχειρεί να ανακάμψει από τις απώλειες της εβδομάδας, με

Ενισχύονται οι δείκτες της Wall

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την