Στα €11 δισ. η δόση του προγράμματος

2 λεπτά ανάγνωση
23 Μαΐου 2016

Στα 11 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει η β΄ δόση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας, σύμφωνα με το προσχέδιο του αυριανού Eurogroup.

Το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το προσχέδιο της συνεδρίασης, επισημαίνει ότι η χθεσινοβραδινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, επί της ουσίας, ανάβει το πράσινο «φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

 

Σύμφωνα με το προσχέδιο, αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 11 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,2 δισ. θα αφορούν τις αποπληρωμές των ελληνικών ομολόγων και τα εναπομείναντα 3,8 δισ. ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζει το Bloomberg, η εκταμίευση των χρημάτων θα καταστεί εφικτή, μετά την πολιτική επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης της α’ αξιολόγησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.