Στα €2,876 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα – αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων €1,71 δισ.

2 λεπτά ανάγνωση
17 Νοεμβρίου 2017

Στα 2,876 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 567 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 908 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 38,667 δισ. ευρώ από 39,101 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1,710 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 2,242 δισ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 41,638  δισ. ευρώ, από 39,945 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2016.

 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

Κατώτατος μισθός: Κλειδώνει το 4% – Στην τελική ευθεία η αύξηση πριν τον Απρίλιο 2026

Η διαδικασία για τον νέο κατώτατο μισθό περνά στο τελικό της στάδιο.