Στα $90/βαρέλι “βλέπει” το πετρέλαιο η GS

2 λεπτά ανάγνωση
27 Σεπτεμβρίου 2021

Η Goldman Sachs αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου στα 90 δολάρια, επικαλούμενη την παρατεταμένη επίπτωση του Τυφώνα Ida στην προσφορά πετρελαίου, τη στιγμή που η ζήτηση ενισχύεται, ιδιαίτερα στην Ασία.

Οι αναλυτές του οίκου αναμένουν πλέον ότι το brent θα διαμορφωθεί στο τέλος του έτους στα 90 δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση των 80 δολαρίων.

Ο τυφώνας Ida θα αποδειχθεί ότι θα είναι ο πιο bullish τυφώνας στην αμερικανική ιστορία, ακυρώνοντας την αύξηση της παραγωγής του OPEC+ από τον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Κίνα ανέκαμψε γρήγορα μετά τη θερινή πτώση. Η μείωση των πτήσεων παγκοσμίως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, ήταν μικρότερη από ό,τι φοβήθηκαν αρχικά οι αναλυτές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλμα τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά την επίθεση στο South Pars – Συναγερμός στις αγορές

Άμεση ήταν η αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας στις εξελίξεις στη Μέση

Πτώση στο πετρέλαιο παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή

Παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου κινούνται πτωτικά.

Υψηλός πλέον ο κίνδυνος ενός στασιμοπληθωριστικού σοκ

Για τον κίνδυνο νέου στασιμοπληθωριστικού σοκ εάν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή