Στάινμπρουκ: Το SPD να συμμετάσχει στην κυβέρνηση μόνο αν γίνουν δεκτές οι βασικές θέσεις του

3 λεπτά ανάγνωση
14 Νοεμβρίου 2013

«Χάσαμε τις εκλογές, αλλά όχι και το μυαλό μας», δήλωσε ο πρώην υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ και ζήτησε από το κόμμα του, παρά την εκλογική ήττα του, να διαπραγματευτεί με αυτοπεποίθηση με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Κατά την έναρξη του τριήμερου συνεδρίου του SPD στην Λειψία, στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να αναδειχθεί και πάλι πρόεδρος του κόμματος ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Στάινμπρουκ αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικό, αλλά τόνισε ότι, «εάν γίνουν αποδεκτές κεντρικές σοσιαλδημοκρατικές απαιτήσεις, το SPD πρέπει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση».

Απέρριψε δε την εικασία ότι το κόμμα του θα χάσει περαιτέρω δυνάμεις από την συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση υπό την Άνγκελα Μέρκελ. «Κανείς δεν μπορεί να μας μικρύνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή ομιλία ήταν η αποχαιρετιστήρια για τον Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος, όπως σημείωσε, αποχωρεί από την πρώτη γραμμή του κόμματος, αλλά θα παραμείνει ενεργός ως βουλευτής. «Υπόσχομαι ότι όσο ζω, θα μπορείτε να υπολογίζετε στην στήριξή μου», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του