Στην Αθήνα σήμερα οι δανειστές – ΑΔΜΗΕ – Ασφαλιστικό – Κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο

3 λεπτά ανάγνωση
8 Δεκεμβρίου 2015

Στην Αθήνα καταφτάνουν από σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι των δανειστών, ενώ θα παραμείνουν τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας.

Πιθανότατα η πρώτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο να γίνει το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη θα συζητήσουν το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλος

Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αφορά το δεύτερο πακέτο μέτρων για την υποδοχή του 1 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει ζητήματα – «αγκάθια» όπως η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει δεσμευθεί πως δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, και προσέθεσε διπλωματικά ότι αυτό «δεν πρέπει» να γίνει.

Την εκταμίευση των 2,71 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε στο μεταξύ σήμερα Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο του ESM.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.