Στην εμπορική αξία οι πλειστηριασμοί ακινήτων – τον Δεκέμβριο η έναρξή τους

3 λεπτά ανάγνωση
28 Οκτωβρίου 2017

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον εκπλειστηριασμό ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, σε εμπορικές και όχι αντικειμενικές τιμές. 

Διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία βγαίνουν στο σφυρί σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς η νομοθεσία προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία.

Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», υπό την πίεση των πιστωτών, τόσο το Δημόσιο όσο και οι τράπεζες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο. 

Οι θεσμοί ασκούν ισχυρές πιέσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Είναι ενδεικτικό ότι, καθώς αρκετοί σύλλογοι συμβολαιογράφων συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, το ΔΝΤ ζήτησε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο να επιτρέπεται σε συμβολαιογράφους απ οποιονδήποτε σύλλογο να διενεργούν πλειστηριασμούς, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Έλεγχος ή/και ακεραιότητα; Οι περιπέτειες μιας μεταρρύθμισης

Επισημαίνεται, συχνά, ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει σημαντικό έλλειμμα εφαρμογής όσων

Φοροελαφρύνσεις στην πράξη για εκατομμύρια νοικοκυριά – Τί αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και επαγγελματίες

Από σήμερα αρχίζουν να γίνονται ορατές στην πράξη οι νέες μόνιμες φορολογικές