Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η υπόθεση με τις μετοχές του Αλέξη Τσίπρα

3 λεπτά ανάγνωση
11 Απριλίου 2016

Την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα το ζήτημα των καταγγελιών από την Εφημερίδα “Τα Νέα” κατά του Πρωθυπουργού για τα θολά σημεία του Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το αν είχε δηλώσει ως όφειλε ή όχι την κατασκευαστική εταιρεία, στην οποία ήταν μέτοχος.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεδομένης της έκτασης που πήρε το ζήτημα, η Επιτροπή,  με τη θεσμική της ιδιότητα, οφείλει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Ο κος Κακλαμάνης μάλιστα ζήτησε η συζήτηση να γίνει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη μομφή της εφημερίδας ήταν ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει εγκαίρως τη μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση και συγκεκριμένα την παραχώρηση των μετοχών στη δήλωση για τη χρήση του 2008 η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή 4 ημέρες μετά την παραχώρηση των μετοχών του. Τα “ΝΕΑ” ωστόσο επανέλαβαν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στα πόθεν έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά