Στη δίνη των διεθνών ρευστοποιήσεων το Χρηματιστήριο – Κράτησε τις 1.500 μονάδες ο ΓΔ

4 λεπτά ανάγνωση
10 Ιανουαρίου 2025

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση βραχυχρονίων κερδών, με την αγορά όμως να κρατά τις 1.500 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 1.503,73 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,48%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,14%, ενώ από τις αρχές του 2025 σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 2,32%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 127,48 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 32.164.268 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,14%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+1,39%), της Jumbo(+0,78%), της Σαράντης (+0,55%) και της Motor Oil (+0,47%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Elvalhalcor (-3,80%), της Lamda Development (-2,04%), του ΟΤΕ (-1,79%) και της Coca Cola HBC (-1,37%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 9.951.566 και 4.435.289 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 21,34 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 17,27 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, 65 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις +9,33% και ΟΛΘ +8,64%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -6,25% και Elvalhalcor -3,80%.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τραπέζι αλλαγές στο πλαίσιο Βασιλεία III και στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί όμιλοι ζητούν αναθεώρηση των κανόνων της Βασιλείας III και
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Ν. Καρανίκας: «Ούτε πήγα ΝΔ , ούτε είμαι με τη ΝΔ, ούτε πληρώνομαι από τον Άδωνι – παρακμιακή αριστερά»

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε στα επικριτικά σχόλια που τον ήθελαν να έχει