Στο +0,9% ο Nikkei

2 λεπτά ανάγνωση
19 Ιανουαρίου 2015

Κέρδη κατέγραψαν οι ιαπωνικές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ τόνωσαν το επενδυτικό κλίμα.

Την ίδια ώρα, το αδύναμο γιεν προσέφερε στήριγμα σε εξαγωγείς όπως η Honda Motor. Η μετοχή της Sharp, ωστόσο, κινήθηκε πτωτικά στον απόηχο της προειδοποίησης για την κερδοφορία της.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 17.014,29 μονάδες, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δυόμισι μηνών στο οποίο είχε βυθιστεί την Παρασκευή.

Ο όγκος των συναλλαγών ήταν, πάντως, χαμηλός, καθώς διακινήθηκαν μόλις 2,040 δισ. μετοχές – το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Δεκεμβρίου.

Με άνοδο 0,6% στις 1.372,41 μονάδες έκλεισε και ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενώ ο JPX-Nikkei Index 400 αυξήθηκε κατά 0,7% στις 12.469,58 μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια – Πιέσεις από τα πολύτιμα μέταλλα

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά το έντονο

Επιλεκτικές τοποθετήσεις στην Ασία με οδηγό τον κλάδο των ημιαγωγών

Μικτές τάσεις κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με

Ήπια άνοδος στις αγορές της Ασίας ενόψει των κρίσιμων στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ

Με θετικό αλλά προσεκτικό βηματισμό κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς