Στο +2,1% ο Nikkei

2 λεπτά ανάγνωση
5 Ιουλίου 2013

Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε χθες από τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσουν τη  νομισματική πολιτική τους σταθερή, ανεβάζουν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

 

Ο Nikkei έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,1% ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 1,5%. Στην Ν. Κορέα, ο Kospi χάνει 0,42% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ανεβαίνει 0,99%. Ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης κερδίζει 0,28% και ο Hang Seng ενιχύεται 1,70%.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζουν οι εξαγωγείς στην Ιαπωνία που εκμεταλλεύονται την  υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ο τίτλος της Samsung γράφει απώλειες κοντά στο 4%, μετά από τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β τρίμηνο χρήσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το αδύναμο κλείσιμο της Wall Street

Με μεικτές τάσεις κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές
Εμποριο και εξαγωγες Ελλαδας

BoE: «Παγώνει» τα επιτόκια στο 3,75% – Ο πόλεμος φέρνει νέο πληθωριστικό σοκ

Η BoE διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 3,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις

SNB: Κρατά στο 0% τα επιτόκια – Έτοιμη για παρέμβαση λόγω «ράλι» του ελβετικού φράγκου

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο