Στο 2,14% η απόδοση του ιταλικού ομολόγου

3 λεπτά ανάγνωση
5 Μαρτίου 2018

Οι φόβοι για παρατεταμένη περίοδο πολιτικής ρευστότητας ωθούν σήμερα προς τα επάνω το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στις αγορές κρατικού χρέους, ενώ οδηγούν σε πτώση των μετοχών.

Η τιμή του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει πτώση και η απόδοσή  του κάνει “άλμα” 10 μονάδων βάσης, στο 2,14%, την ώρα που ο δείκτης FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχωρεί 1,5%, με τις μετοχές των τραπεζών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. 

“Η Ιταλία απέχει πολύ από την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων της και τώρα θα έχει και νέα προβλήματα,” σημειώνει ο Lorenzo Codogno, επικεφαλής επενδύσεων της LC Macro Advisors. “Ετοιμαστείτε για μακρές και περίπλοκες διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν μήνες”, όπως προειδοποιεί.

Οι ανησυχίες ότι οποιοσδήποτε συνασπισμός που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη δημοσιονομική πολιτική της Ιταλίας, χτυπά τις τράπεζες της χώρας, οι οποίες κατέχουν τα 345 δισ. ευρώ του χρέους της  και θεωρούνται δείκτης για το προφίλ κινδύνου της.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Goldman Sachs: 30% πιθανότητα ύφεσης – Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία

Αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει η Goldman Sachs.