Στο 3,5% υποχώρησε το έλλειμμα της Γαλλίας το 2015

2 λεπτά ανάγνωση
25 Μαρτίου 2016

Έλλειμμα της τάξης του 3,5% εμφάνισε το 2015 η Γαλλία, καταφέρνοντας να «συμμαζέψει» περαιτέρω τα δημοσιονομικά της μεγέθη. Σε απόλυτους αριθμούς, το γαλλικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 71,3 δισ. ευρώ έναντι 75,3 δισ. ευρώ το 2014.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικός στόχος ήταν η υποχώρηση του ελλείμματος στο 3,8% του ΑΕΠ έναντι ελλείμματος 4% το 2014.

Η καλύτερη του στόχου επίδοση οφείλεται στην αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2,1% , η οποία υπερκέρασε την αύξηση των δαπανών κατά 1,4%.

Για το 2016, στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση του ελλείμματος στο 3,3% προτού υποχωρήσει στο 3% του ΑΕΠ το 2017.
«Αυτός είναι ένας στόχος για τον οποίο έχουμε δεσμευτεί» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ τζογάρει και θα χάσει – Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τις αγορές

Ο Τραμπ τζογάρει, απειλεί και συνεχίζει τα πειράματά του, ωστόσο το όραμά

«Το εντυπωσιακό χατ-τρικ του ΟΔΔΗΧ για το ελληνικό χρέος»

Στο εντυπωσιακό ποσό των 56,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προσφορές από 430

Nammos: «Λουκέτο» στις Κάννες με χρέη εκατομμυρίων

Τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε μισθούς εργαζομένων δεν έχουν καταβληθεί, ενώ πολλοί προμηθευτές περιμένουν ακόμη