Στο 3,63% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

2 λεπτά ανάγνωση
9 Ιανουαρίου 2018

Aπρόσκοπτα συνεχίζεται και σήμερα η υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σε νέα χαμηλά της τελευταίας 12ετίας.

Ειδικότερα, η τιμή του 10ετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί σήμερα στα 100,95 λεπτά του ευρώ από 100,40 λεπτά που ήταν η χθεσινή τιμή. Η σημερινή απόδοση έχει υποχωρήσει στο 3,63% που είναι επίπεδα της 17ης Ιανουαρίου 2006 έναντι της χθεσινής απόδοσης που είχε διαμορφωθεί στο 3,70%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να φθάσει η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου στα επίπεδα του 2005 θα πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα του 3,5%. Το spread (διαφορά απόδοσης ελληνικής δεκαετίας με το αντίστοιχο δεκαετές γερμανικό ομόλογο) σήμερα διαπραγματεύεται στις 320 μονάδες βάσης από 3,28 μονάδες βάσης της χθεσινής συνεδρίασης.

Το 2ετές κρατικό ομόλογο παρουσιάζει τιμή στα 104,20 λεπτά με την απόδοση να κυμαίνεται στο 1,33% από 1,28% της χθεσινής μέρας.

Το 5ετές κρατικό ομόλογο διαπραγματεύεται στα 105,35 λεπτά με την απόδοση να διαπραγματεύεται στο 3,08. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό