Στο 39% του ΑΕΠ τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
15 Ιανουαρίου 2016

Στο 39% του ΑΕΠ αυξήθηκαν το 2014 τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα, έναντι 38,3% το 2013. Παρά την αύξηση ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η αναλογία φορολογικών εσόδων και κοινωνικών εισφορών έναντι του ΑΕΠ ανήλθε στο 40% στις χώρες της Ε.Ε. και στο 41,5% στις χώρες της Ευρωζώνης.

Η μεγαλύτερη αναλογία καταγράφηκε στη Δανία (50,8%), στο Βέλγιο (47,9%) και στη Γαλλία (47,9%), ενώ η μικρότερη στη Ρουμανία (27,7%), στη Βουλγαρία (27,8) και στη Λιθουανία (28%).

Έναντι του 2013, η μεγαλύτερη αύξηση εμφανίστηκε στη Δανία (48,1% σε 50,8%) και στην Κύπρο (31,6% σε 32,2%). Στον αντίποδα, μείωση της αναλογίας παρουσιάστηκε στην Τσεχία (34,8% σε 34,1%) και στη Βρετανία (34,9% σε 34,4%). 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.