Στο 4,66% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

2 λεπτά ανάγνωση
20 Νοεμβρίου 2018

Το ρευστό κλίμα στο Χρηματιστήριο (νέα πτώση του ΓΔΤ για πέμπτη σερί συνεδρίαση) και στις διεθνείς αγορές ασκεί ανοδικές πιέσεις στην απόδοση του δεκαετούς ομολόγου που βρισκόταν ούτως ή άλλως ήδη σε υψηλά επίπεδα.

Στις 12.41μμ, η απόδοση του ελληνικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 2,29%, στο 4,66%, 0,10 μονάδες βάσεις πάνω από το 4,55% στο κλείσιμο της Δευτέρας. Στο 3,60%, με άνοδο 3,18% η απόδοση του πενταετούς.

Σε υψηλά βρίσκονται και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ρώμης – Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό. Η Επιτροπή αναμένεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος την Τετάρτη.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 3,61%, με άνοδο 0,95%, ενώ είχε φτάσει νωρίτερα και το 3,64%.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό