Στο 8,11% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

2 λεπτά ανάγνωση
7 Ιανουαρίου 2014

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 31 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και το 1 εκατ. ευρώ σε εντολή πώλησης.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,11% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,88%, να διαμορφωθεί στο 6,23.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,47%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,381% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,280% ενώ στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,202%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από