Στο ΓΛΚ ήδη η απόφαση του EFSF για τα δάνεια στην Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουλίου 2015

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοινοποιήθηκε ήδη η απόφαση του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSF ότι δικαιούται ανά πάσα στιγμή να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα δάνεια έδωσε στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας μας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο ΓΛΚ από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Τα δάνεια του EFSF προς στη χώρα μας υπερβαίνουν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του μηχανισμού.

Με ανακοίνωσή του νωρίτερα, ο EFSF αποσαφήνισε ότι μολονότι δεν απαιτεί ακόμα την άμεση αποπληρωμή των κεφαλαίων που του οφείλει η Ελλάδα, «διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές του ως πιστωτής», Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο μηχανισμός θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

«Η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και ο EFSF θα εξετάζει τη θέση του τακτικά», προσθέτει η διοίκηση του μηχανισμού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.