Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ο Π. Χαϊκάλης

3 λεπτά ανάγνωση
22 Δεκεμβρίου 2014

Τις αμέσως επόμενες μέρες -και πιθανότατα εντός της εβδομάδας- θα συγκληθεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των ΑΝ.Ελ Παύλου Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Επιτροπής “Πόθεν Έσχες” Γιώργος Καλαντζής αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζοντας ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα παίξει στο χρηματιστήριο, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές επεσήμαναν ότι αν δεν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

Στις 4 το απόγευμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Χαϊκάλης θα καταθέσει εκ νέου σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, μετά τα ζητήματα που ανέκυψαν από την αποκάλυψη για τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

Στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής, προσήλθε σήμερα ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπ. Μπιμπίλας για Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχω αισθανθεί ότι ξεπέρασε το όριο»

Όταν η κριτική προέρχεται πλέον εκ των έσω, το πολιτικό μήνυμα αποκτά

Κ.Βελόπουλος: «Το θέαμα της Βουλής που έχει γίνει οίκος ανοχής με θλίβει»

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου περί «θεάματος» στη Βουλή άνοιξε νέο κύκλο

Συνταγματική Αναθεώρηση: Μεταρρυθμιστικό όραμα ή θεσμικό πυροτέχνημα για αλλαγή ατζέντας;

Στην πολιτική σκηνή, ο χρονισμός (timing) κάθε εξαγγελίας είναι συχνά εξίσου σημαντικός,