Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα 200 υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι

4 λεπτά ανάγνωση
3 Σεπτεμβρίου 2025

Μια σοβαρή υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος έχει εντοπίσει περίπου 200 ανώτατους δημόσιους υπαλλήλους που φέρονται να «τζόγαραν» τεράστια ποσά μέσω δέκα νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MarketNews, τα επίμαχα ποσά ξεκινούσαν από 100 ευρώ και έφταναν μέχρι και το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η μέθοδος ήταν συγκεκριμένη: καταθέσεις σε παικτικούς λογαριασμούς, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονταν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.

Η Αρχή έχει ήδη διασταυρώσει τις κινήσεις αυτές με τις φορολογικές δηλώσεις των υπαλλήλων, εντοπίζοντας εντυπωσιακές αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και στα ποσά που ποντάρονταν. Η εικόνα παραπέμπει σε ένα καλοστημένο κύκλωμα ξεπλύματος, που εκμεταλλευόταν το «παράθυρο» του νόμιμου στοιχηματισμού.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ώστε να ερευνήσει από την πλευρά της πιθανές ευθύνες και κενά στο σύστημα εποπτείας.

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στη δημόσια διοίκηση, καθώς η εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών σε τέτοιας έκτασης σκάνδαλο θέτει ζήτημα διαφάνειας και αξιοπιστίας του κρατικού μηχανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασία: Ανάμικτα πρόσημα με φόντο ΑΙ και γεωπολιτικές ανησυχίες

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων €1,3 δισ. το 2025

Κέρδη μετά από φόρους ύψους €1,3 δισ. κατέγραψε ο όμιλος της Εθνικής

Alpha Bank: Άλμα 44% στα κέρδη του 2025 στα €943,3 εκατ. – διανομή μερίσματος €519 εκατ.

Η Alpha Bank κατέγραψε το 2025 καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους