Στο πράσινο η Ευρώπη

1 λεπτό ανάγνωση
8 Οκτωβρίου 2015

Τελικά τα κατάφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αποτύπωσαν τη νευρικότητα των επενδυτών για τις επιπτώσεις των αναταράξεων στην Κίνα, όπως αυτές αποτυπώθηκαν και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 6.375 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,23% στις 9.993 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,19% στις 4.676 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,19% στις 361,61 μονάδες, ενώ άλλαξε το πρόσημο του ενδοσυνεδριακά τουλάχιστον 20 φορές. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Στο “πράσινο” η Ευρώπη

2 λεπτά ανάγνωση
30 Μαΐου 2013

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ολοκλήρωσαν με κέρδη τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τα στοιχεία από την οικονομία των ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Ο FTSE σημείωσε άνοδο 0,45% στις 6.657 μονάδες, με τη μετοχή της HSBC να οδηγεί σε άνοδο το Λονδίνο. Ακόμα, κέρδη προσέφεραν και ο μεταλλευτικοί δείκτες.

Ο CAC ενισχύθηκε 0,55% στις 3.996 μονάδες, με τον τίτλο της Societe Generale να σημειώνει κέρδη στο Παρίσι, ο DAX στο +0,76% στις 8.400 μονάδες, με την άνοδο της Alianz να ξεχωρίζει στη γερμανική αγορά, μετά από την αναβάθμιση στη σύσταση της μετοχής της.

Ο IBEX 35 υποχώρησε 0,09% στις 8.434 μονάδες, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενισχυόμενος 0,665 στις 17.351 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,50% στις 304 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος σκαρφάλωσε στις 89,4 μονάδες το Μάιο από 88,6 μονάδες τον Απρίλιο. Είναι η πρώτη βελτίωση του κλίματος από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs και Morgan Stanley προειδοποιούν για πτώση 20% στις αγορές μετά το ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μήνυμα συγκράτησης έστειλαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan

Η ΕΚΤ κρατά σταθερά τα επιτόκια – Η Ευρωζώνη δείχνει αντοχή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο: Απώλειες άνω του 1% ενόψει Fed

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το