Στο στόχαστρο των επενδυτών δολάριο και S&P 500

3 λεπτά ανάγνωση
6 Σεπτεμβρίου 2013

Η σημερινή συνεδρίαση έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η σημαντικότερη των τελευταίων μηνών και αυτό γιατί είναι σχεδόν δυο εβδομάδες πριν από τη συνεδρίαση της Fed, κατά την οποία πολλοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το tapering.

Η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας θα χρησιμοποιηθεί από τους επενδυτές ως ένας πρώιμος δείκτης σχετικά με τις προθέσεις της Fed. Μια καλύτερη ανακοίνωση θα κάνει τους επενδυτές να θεωρήσουν ότι η Fed θα εκτιμήσει τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και θα αποφασίσει μια μερική άρση της στήριξης. Αυτό θα προκαλέσει την έντονη άνοδο του δολαρίου και θα προκαλέσει πιέσεις στις αγορές.

Από την άλλη, αν η ανακοίνωση είναι αρνητική, οι όποιες ελπίδες για tapering θα εξανεμιστούν και αυτό θα δώσει νέα μεγάλη ώθηση στις αγορές. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε καθώς εδώ και κάποιες ημέρες, οι αγορές έχουν μπει σε μια πιο ουδέτερη φάση.

Για την ώρα, οι επενδυτές εξακολουθούν να επιλέγουν το δολάριο για τις τοποθετήσεις τους και αν η τάση αυτή συνεχιστεί θα έχουμε σημαντικές απώλειες στο ευρώ και στο χρυσό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσός: Αντίδραση μετά το sell-off

Ο χρυσός επιχειρεί να ανακτήσει μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε τις

Χρυσός κοντά στα $5.000 με μικρές διακυμάνσεις

Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός κοντά στα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,