Στοίχημα η ανανέωση

7 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2016
Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας για τον καινούργιο πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η ριζική ανανέωση του κόμματος. Με αυτό εξελέγη εξάλλου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στις οποίες υπήρξε μεγάλη και αναπάντεχη συμμετοχή 404.000 μελών εκ των οποίων τα 120.000 εγγράφηκαν για πρώτη φορά. 
 
Η αλλαγή οφείλει αρχικά να έχει άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Την Κυριακή 3 Απριλίου διεξάγονται εσωκομματικές εκλογές στις τοπικές οργανώσεις όλης της χώρας για την ανάδειξη νέου προέδρου και νέου διοικητικού συμβουλίου. Οι τοπικές αποτελούν έναν παρηκμασμένο θεσμό με τον οποίο συνήθως ενασχολούνται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με παλαιοκομματική νοοτροπία. Ωστόσο, αποστολή τους είναι να διαμορφώνουν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ κοινωνίας και κόμματος ώστε το μεν κόμμα να αφουγκράζεται τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας, η δε κοινωνία να ενημερώνεται υπεύθυνα και να συμμετέχει ενεργά. 
 
Στην κατεύθυνση της ριζικής ανανέωσης παρατηρείται η συμμετοχή νέων ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Αρβανιτάκη ως προέδρου της Τοπικής του Αγίου Δημητρίου. Είναι μόλις 38 χρόνων, ελεύθερος επαγγελματίας με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού(2012-2015), αναπληρωτής συντονιστής του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας ενώ υπήρξε συνεργάτης των Γραμματειών Πολιτικού Σχεδιασμού, Αποδήμου Ελληνισμού και Παλλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, έχει αρθρογραφήσει στην κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινής(Economist) και συνεργάζεται με το Ελληνοϊταλικό Ινστιτούτο. Έχει μία κόρη δύο ετών με τη θεατρολόγο Αλεξάνδρα Λιακοπούλου, τη Γαλάτεια, η οποία πήρε το όνομά της από τη συγγραφέα γιαγιά του Γαλάτεια Γρηγοριάδου Σουρέλη. 
 
Η απάντηση του στην ερώτηση “Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;” είναι ορθά, κοφτά, κατάματα και με πλήρη ειλικρίνεια “Γιατί έχω πλάνο, ομάδα, πίστη και θέληση!”. Μία υποψηφιότητα που δε θυμίζει τις συνήθεις των τοπικών κοινωνιών, ένα νέο παιδί με γνώσεις και όραμα που ταυτόχρονα εργάζεται για την ενότητα. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Καρανίκας: «Ούτε πήγα ΝΔ , ούτε είμαι με τη ΝΔ, ούτε πληρώνομαι από τον Άδωνι – παρακμιακή αριστερά»

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε στα επικριτικά σχόλια που τον ήθελαν να έχει

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Στον πλημμυρισμένο Έβρο ο Κ. Μητσοτάκης – Μήνυμα ασφάλειας και εσωκομματικές ισορροπίες

Με φόντο την υπερχείλιση στον Έβρο, ο Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει για το