Στον αέρα η επιστροφή των Θεσμών

4 λεπτά ανάγνωση
1 Μαρτίου 2016

Παρατείνεται η αγωνιά για την επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, καθώς στο Euro-working Group της Δευτέρας δεν υπήρξε καμία συμφωνία για συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο υψηλότερο επίπεδο.

Η συνεδρίαση έγινε σε τεταμένο κλίμα λόγω της αντιπαράθεσης του έλληνα αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου. Διαφωνίες υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τον εκπρόσωπο της Κομισιον, Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι επικεφαλής των θεσμών δεν είναι ακόμη έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα, επεσήμανε στις Βρυξέλλες πηγή της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με άλλες ευρωπαϊκές πηγές, αν οι δανειστές δεν επιστρέψουν ως το τέλος της εβδομάδας το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου.

Οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του Μαρτίου, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο STAR.

«Τη συμφωνία την τηρούμε κατά γράμμα», ανέφερε, και άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ, καταλογίζοντάς του ότι έχει διαφορετικές εκτιμήσεις, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους θεσμούς, και κάλεσε το Ταμείο να επιστρέψει στον «ρεαλισμό».

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για «κούρεμα» στις καταθέσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά