Στουρνάρας: Απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

4 λεπτά ανάγνωση
3 Δεκεμβρίου 2018

Το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για την μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών αποτελεί απλή και συστημική λύση, ανέφερε ο Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση για την ελληνική οικονομία έχει σαφώς βελτιωθεί μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων προσαρμογής, ωστόσο όπως είπε προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ανέφερε προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιταχυνθεί μεσοπρόθεσμα. Όμως προειδοποίησε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι. Όπως είπε, την τελευταία οκταετία η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής.

Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοικτά όπως το υψηλό επίπεδο του δημόσιου χρέους, τα «κόκκινα» δάνεια, η υψηλή ανεργία, το brain drain, το επενδυτικό κενό και τα σχετικά υψηλά ποσοστά φτώχειας στους πολίτες.

Όπως είπε, η εγχώρια αποταμίευση είναι ανεπαρκής για να καλυφθούν οι επενδυτικές ανάγκες της οικονομίας, οπότε είναι κρίσιμο να προσελκυσθούν άμεσες ξένες επενδύσεις, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και της επιτάχυνσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οι «κόκκινοι» δανειολήπτες

Υπέρ των «κόκκινων δανειοληπτών» τάχθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Ρεκόρ ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό – €773 εκατ. ρυθμισμένες οφειλές τον Ιανουάριο

Με νέο ιστορικό ρεκόρ ξεκίνησε το 2026 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης