Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο αθέτησης των συμφωνηθέντων

3 λεπτά ανάγνωση
19 Αυγούστου 2018

Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου την Δευτέρα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επισημαίνει ότι παραμένουν ακόμη άλυτα προβλήματα από το υψηλό δημόσιο χρέος, μέχρι την ανεργία, την Παιδεία αλλά και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι δεν υπάρχει περιθώριο αθέτησης των συμφωνηθέντων, καθώς τότε υπάρχει κίνδυνος να μας εγκαταλείψουν οι αγορές.

Τονίζει επίσης ότι ουδείς αμφισβητεί σήμερα ότι η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε σημαντικό κόστος για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και το κλίμα εμπιστοσύνης.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, ειδικά εάν συνδυαστούν με υψηλή φορολογία.

«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει, όχι στο τόσο μακρινό μέλλον, να συζητηθεί με τους εταίρους μας», αναφέρει.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,3% η ανεργία το δ’ τρίμηνο

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς το δ’ τρίμηνο του 2025 σε τριμηνιαία

Στο 7,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο

Στο 7,7% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιανουάριο, έναντι του αναθεωρημένου