Σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση χρέους από Κομισιόν και ΕΚΤ

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιουνίου 2015

Σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση χρέους, στο ενδεχόμενο συμφωνίας, επεξεργάζονται Κομισιόν και ΕΚΤ σύμφωνα με την Καθημερινή. Πρόκειται για ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 όταν υπουργός ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την προσεχή Πέμπτη το βράδυ μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα.

Συγχρόνως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες θα γίνει μόνο αν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν το Eurogroup του Λουξεμβούργου, τα μεγαλύτερα αγκάθια παραμένουν ο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό, ενώ οι δανειστές φέρονται διατεθειμένοι αν υπάρξει συμφωνία σε αυτά να αφήσουν στην άκρη τα εργασιακά.

Σημειώνεται ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφωνούν με το Μαξίμου ότι συμφωνία θα υπάρξει σε επίπεδων πολιτικών αποφάσεων και όχι σε τεχνικό επίπεδο. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

Γ. Στουρνάρας: «Πιθανότερη η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ παρά η αύξηση τους»

H επόμενη κίνηση της ΕΚΤ είναι πιθανότερο να είναι μείωση παρά αύξηση

Στα €362,8 δισ. το Δημόσιο Χρέος το 2025

Στα 362,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2025,