SZ: «Η Ελλάδα επαινείται από τα ανώτατα κλιμάκια»

4 λεπτά ανάγνωση
26 Οκτωβρίου 2017

Τα σημάδια ανάκαμψης που εμφανίζει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα σχολιάζει στις οικονομικές της σελίδες η Süddeutsche Zeitung. «Η Ελλάδα επαινείται από τα ανώτατα κλιμάκια», παρατηρεί η εφημερίδα του Μονάχου με αφορμή τις θετικές δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. Η SZ υπενθυμίζει τα συγχαρητήρια της Κριστίν Λαγκάρντ στον έλληνα πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό για την «αξιοσημείωτη πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.

Το δημοσίευμα επισημαίνει τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για ανάπτυξη 2,4% το 2018 και 1,7% φέτος, ωστόσο τονίζει την προϋπόθεση που έθεσε η τράπεζα, δηλαδή «να εφαρμοστούν με συνέπεια οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν καθοριστεί στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος βοήθειας», σημειώνει η εφημερίδα.

Η SZ στέκεται στη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και επισημαίνει: «Μέχρι τότε η Αθήνα ελπίζει να ανακτήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στις χρηματαγορές, ώστε να μπορεί να δανείζεται μόνη της χρήματα. Οι διεθνείς δανειστές έχουν ξεκινήσει τώρα νέους εντατικούς ελέγχους για τη μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα».

Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει ότι βάσει των οικονομικών προβλέψεων που δημοσίευσε η Κομισιόν την άνοιξη η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει δημοσιονομικό έλλειμμα 1,2% το 2017. «Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα απομείωση χρέους», επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.