Τα νοικοκυριά θα ξοδέψουν έως €38,5 δισ. περισσότερα από πέρυσι, λόγω της αύξησης της ενέργειας

2 λεπτά ανάγνωση
15 Φεβρουαρίου 2022

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Assoutenti, τα ιταλικά νοικοκυριά θα ξοδέψουν, φέτος, μέχρι και 38,5 δισεκ. ευρώ περισσότερα από το 2021, λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων.

«Το κόστος που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, στο τέλος το πληρώνουν οι πολίτες, όπως είδαμε ήδη τον Ιανουάριο», τόνισε ο πρόεδρος της Assoutenti, Φάμπιο Τρούτσι.

Υπολογίσθηκε ότι κάθε ιταλική οικογένεια θα αναγκασθεί να ξοδέψει 1.480 ευρώ περισσότερο από το πέρυσι, αλλά δεν αποκλείεται, με την πάροδο των μηνών, το ποσό αυτό να αυξηθεί. «Η όλη κατάσταση θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μειώσουν δραστικά τη συνολική τους κατανάλωση αγαθών», πρόσθεσε ο Τρούτσι.

Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση άγγιξε το 4,8%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1996. Τα είδη τροφίμων, τέλος, τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν -πάντα σε ετήσια βάση- κατά 3,8%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών σταθμών του Ομίλου ΔΕΗ σε Αμύνταιο

Ενέργεια: Επιδοτήσεις, fuel pass και πλαφόν κρατούν χαμηλά τις τιμές ρεύματος και καυσίμων

Σημαντικό μέρος της ενεργειακής επιβάρυνσης απορροφάται μέχρι στιγμής από ένα «μείγμα» παρεμβάσεων