Τη διάλυση του κοινοβουλίου ζητά η Μαρίν Λεπέν

3 λεπτά ανάγνωση
25 Μαΐου 2014

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν ζήτησε απόψε τη διάλυση του κοινοβουλίου στη Γαλλία, αφού οι δημοσκοπήσεις εξόδου έδειξαν ότι το αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της κερδίζει με διαφορά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τετραπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009.

«Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) μετά από μια τέτοια απόρριψη;» είπε η 45χρονη Λεπέν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να διαλυθεί η παρούσα Βουλή.

«Τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να εφαρμόσει το αναλογικό εκλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπείται ο κάθε Γάλλος» στο κοινοβούλιο «και να οργανώσει νέες εκλογές;», είπε η Λεπέν.

«Είναι απαράδεκτο το κοινοβούλιο να μην είναι αντιπροσωπευτικό του γαλλικού λαού», πρόσθεσε η ίδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έσπευσε πάντως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το εντυπωσιακό χατ-τρικ του ΟΔΔΗΧ για το ελληνικό χρέος»

Στο εντυπωσιακό ποσό των 56,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προσφορές από 430

Nammos: «Λουκέτο» στις Κάννες με χρέη εκατομμυρίων

Τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε μισθούς εργαζομένων δεν έχουν καταβληθεί, ενώ πολλοί προμηθευτές περιμένουν ακόμη

Η καταιγίδα Τραμπ ξεκινά, αλλά η Ελλάδα έχει άμυνες

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της