Θα καταλήξουν σε 48 δόσεις οι ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ταμεία

3 λεπτά ανάγνωση
8 Απριλίου 2013

Την εκτίμηση ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα καταλήξουν στη ρύθμιση των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε 48 δόσεις, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για τα ασφαλιστικά θέματα, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι θέση των δανειστών, είναι πως οι 48 δόσεις έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2013 και όσο περνούν οι μήνες πρέπει, αντίστοιχα, να μειώνονται.

Σε ό,τι αφορά την παροχή επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ότι θα δαπανηθούν 40 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 50 που συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό. Παραδέχτηκε ότι τα κριτήρια είναι “σφιχτά”, αλλά πρόσθεσε ότι έγινε μια αρχή. Ο κ. Κοκόρης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το νοικοκύρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, η επιχορήγηση στα οποία ανήλθε από το 2000 έως το 2012 στα 160 δις ευρώ, ποσό ίσο με το δημόσιο χρέος.

Τόνισε, τέλος, ότι προσωπική θέση του είναι τουλάχιστον όσοι οφείλουν μικροποσά στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, να μη στερούνται του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.