Θεοδωράκης στους FT: «Ανεγκέφαλοι» όσοι θέλουν να ανατινάξουν τη σχέση με τη Γερμανία

4 λεπτά ανάγνωση
17 Μαρτίου 2015

«Οι Γερμανοί σήμερα είναι φίλοι της Ελλάδας και δε θα έπρεπε να έχουμε υπουργούς της κυβέρνησης να επιδιώκουν μία εχθρική σχέση μαζί τους», δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας με τίτλο «Αντίπαλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να ‘ανατινάξει’ τις σχέσεις με τη Γερμανία», ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζει «ανεγκέφαλους» κάποιους που θέλουν ακριβώς την ανατίναξη της σχέσης με τον γερμανικό λαό.

Η ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα που υπογράφει το κείμενο, σχολιάζει ότι του φραστικού μπαράζ κατηγοριών κατά της Γερμανίας ηγείται ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έκανε λόγο στην Bild για «ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας».

Ο αρχηγός του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναλώνεται σε θέματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία, όπως οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Όπως σημειώνει, είναι αλήθεια πως το ζήτημα του υποχρεωτικού δανείου εκκρεμεί και χρειάζεται να λυθεί κάποια στιγμή, αλλά κατά τη γνώμη του «δεν είναι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή».

Καταλήγει λέγοντας ότι το Ποτάμι είναι διατεθειμένο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να πραγματοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

«Καμπανάκι» για οδυνηρό κύμα ακρίβειας στη Γερμανία

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν σημαντική αύξηση στις τιμές της