Θετική έκπληξη από το αμερικανικό ΑΕΠ

2 λεπτά ανάγνωση
28 Αυγούστου 2014

Νέα έκπληξη από την αμερικανική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο σημείωσε άνοδο 4,2% όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 3,9%. Η αμερικανική οικονομία επιβεβαιώνει μήνα με το μήνα ότι βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες οικονομικές φάσεις των τελευταίων ετών.

Την ίδια ώρα, έρευνα του αμερικανικού υπουργείου εμπορίου δείχνει ότι η εταιρική κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων σημείωσε άνοδο 6% χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αποθέματα.

Η ανακοίνωση του ΑΕΠ θα έπρεπε να βάλει «φωτιά» στο δολάριο και τους δείκτες αλλά προς έκπληξη όλων το δολάριο παραμένει σχεδόν αμετάβλητο. Αν αυτό συνεχιστεί μέχρι και το κλείσιμο της συνεδρίασης τότε θα γίνει εμφανές ότι δεν υπάρχει δυναμική για υψηλότερα επίπεδα στην παρούσα φάση και οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες ίσως βρουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και πάλι στο δολάριο αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Γράφημα EUR/USD
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Goldman Sachs: Πιο θωρακισμένη η ελληνική οικονομία απέναντι στις ενεργειακές αναταράξεις

Η ελληνική οικονομία παραμένει ανθεκτική, παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις ενεργειακές

ΑΕΠ: Στο 2,1% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2025 – Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν τον ρυθμό

Θετικό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η ελληνική οικονομία το 2025.