Την πρώτη απόλυση υπαλλήλου της λόγω πλαστού πτυχίου αποφάσισε η Βουλή

2 λεπτά ανάγνωση
7 Δεκεμβρίου 2015

Την πρώτη απόλυση υπαλλήλου της λόγω πλαστού πτυχίου αποφάσισε η Βουλή. Πρόκειται για μόνιμο υπάλληλο που υπηρετούσε επί χρόνια στον τομέα μηχανοργάνωσης της Βουλής στη θέση Αναλυτών-Προγραμματιστών, θέση πτυχιούχων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε πλαστό πτυχίο και η Βουλή απευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο. Τον περασμένο Μάιο ελήφθη από την Βουλή η απάντηση του Πανεπιστημίου, με την οποία πιστοποιούσε ότι το πτυχίο ήταν πλαστό.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι μία ημέρα μετά την απάντηση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο εν λόγω υπάλληλος έκανε αίτηση παραίτησης από την Βουλή. Μάλιστα, στη συνέχεια έκανε και δεύτερη αίτηση παραίτησης, ωστόσο η Βουλή πρόλαβε και προχώρησε στην απόλυσή του πριν ικανοποιηθεί το αίτημά του για παραίτηση.

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στον Εισαγγελέα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Σπ. Μπιμπίλας για Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχω αισθανθεί ότι ξεπέρασε το όριο»

Όταν η κριτική προέρχεται πλέον εκ των έσω, το πολιτικό μήνυμα αποκτά

Κ.Βελόπουλος: «Το θέαμα της Βουλής που έχει γίνει οίκος ανοχής με θλίβει»

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου περί «θεάματος» στη Βουλή άνοιξε νέο κύκλο