Θυσιάζει το αφορολόγητο για να κλείσει την αξιολόγηση ο Τσακαλώτος

2 λεπτά ανάγνωση
22 Ιανουαρίου 2017

Την «πόρτα» στις λίγες πιθανότητες που υπήρχαν για συμφωνία εντός του Ιανουαρίου έκλεισε οριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι στο επερχόμενο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου «στόχος είναι να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις».

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται ακόμη στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση με το περίγραμμα δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2018, προκειμένου να ικανοποιηθεί η πλευρά του ΔΝΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων. «Μόνο το ΔΝΤ ζητά ψήφιση μέτρων, γιατί μόνο το ΔΝΤ αμφισβητεί ότι θα φτάσουμε στο 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018» προσθέτει.

«Κανείς δεν θέλει να δει την αναβίωση του 2015. Εμείς πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει ο υπουργός.

 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Πρωτογενές πλεόνασμα €8,1 δισ. το 2025 – Έσοδα €77,1 δισ., πάνω από τον στόχο οι φόροι, συγκράτηση στις δαπάνες

Με πρωτογενές πλεόνασμα 8,089 δισ. ευρώ έκλεισε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025,

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο