Τί να περιμένουμε από τον Mario Draghi;

3 λεπτά ανάγνωση
3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό του τέταρτου τριμήνου, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων, της επιβράδυνσης στο εμπόριο και της υποχώρησης των διεθνώς αγορών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας.

Κανείς από τους 47 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg δεν προβλέπει αλλαγή στο επιτόκιο αναφοράς, το οποίο είναι τώρα 0,05%.

«Περιμένουμε από τον Ντράγκι να είναι ο Ντράγκι. Θα πει κάτι αρκετά καθησυχαστικό αλλά θα είναι λόγια, δεν θα είναι δράση», σημειώνει ο Μαρσέλ Αλεξάντροβιτς, οικονομολόγος στην Jefferies International.

«Η στάση της ΕΚΤ θα είναι, αν υποθέσουμε ότι δεν θα εκραγεί η Κίνα, πως ο πληθωρισμός θα επανέλθει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ανοδικά. Θα αναφέρει πως όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», τονίζει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Πτώση στον χρυσό: Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς η ενίσχυση του

Το κόστος Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα

Τον Ιανουάριο του 2015, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου τον μηχανισμό