Τι θα ζητήσει η Μέρκελ από τον Αλέξη Τσίπρα

3 λεπτά ανάγνωση
19 Μαρτίου 2015

Η γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται διατεθειμένη να κάνει πολλά πράγματα για να επιτευχτεί ένας συμβιβασμός για το θέμα της Ελλάδας, σημειώνει το Bloomberg επικαλούμενο γερμανό αξιωματούχο.

Ωστόσο θα πει στον Αλέξη Τσίπρα στις συναντήσεις που θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο τη Δευτέρα ότι περιμένει η Ελλάδα να ακολουθήσει τους κανόνες.

«Μετά από εβδομάδες έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η Μέρκελ επιδιώκει τις συναντήσεις τώρα προκειμένου να επαναφέρει στις “ράγες” τις συνομιλίες» συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Κάθε πληροφορία ότι θα του απευθύνει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι εντελώς ανοησίες και προπαγάνδα από εκείνους που θέλουν να υποδαυλίσουν την ένταση, προσθέτει.

Η Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση ως ευκαιρία να γνωρίσει τον έλληνα πρωθυπουργό και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, υποστηρίζει ο ίδιος αξιωματούχος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παρασκήνιο των μαραθώνιων συνομιλιών Τραμπ – Πούτιν

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία για τη σύνταξη

Πρόταση Πούτιν για απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στις 15 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς

Μ. Βορίδης: «Η μόνη Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με καταδικασμένους υπουργούς ήταν του Τσίπρα»

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλά στο «Σήμερα» για όσα συμβαίνουν γύρω