Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Ερντογάν για την επιστροφή του Γάλλου φωτορεπόρτερ

4 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουνίου 2017

Να γυρίσει «όσο το δυνατόν συντομότερα» ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ματιά Ντεπαρντόν που κρατείται στην Τουρκία, ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σήμερα από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, οι δύο πρόεδροι «συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι (μεταξύ τους) επαφές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημά του περί επιστροφής όσο το δυνατόν συντομότερα του Ντεπαρντόν».

Ο Γάλλος φωτορεπόρτερ κρατείται από την 8η Μαΐου από τις τουρκικές αρχές.

Για αυτήν την υπόθεση, ο Μακρόν «διατύπωσε εκ νέου την ανησυχία του», αναφέρει το Ελιζέ.

Την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε γνωστό ότι «εργάζεται εντατικά» για την απελευθέρωση του Ντεπαρτόν.

Το θέμα είχε αναφερθεί και στη συνάντηση την 25η Μαΐου στις Βρυξέλλες του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποσχεθεί τότε να «εξετάσει σύντομα την κατάσταση».

Επίσης, οι δύο πρόεδροι «αναφέρθηκαν στα θέματα της Συρίας και της Λιβύης» στο πλαίσιο της «συνέχισης των επαφών μετά τη διμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ την 25η Μαΐου» διευκρίνισε το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

«Δόθηκε επιπλέον η ευκαιρία (οι δύο ηγέτες) να μιλήσουν και για την απόφαση του (πρόεδρου των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ενώ ο Ερντογάν επανέλαβε τη δέσμευσή του σε αυτήν τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Δεν γίνεται να σκεφτούμε τα Δωδεκάνησα χωρίς την Τουρκία

Διατηρώντας την ίδια ρητορική, δε, κάλεσε την Ελλάδα «να προσέχει τα βήματά

Moody’s: Αρνητική για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας η πτώση της γαλλικής κυβέρνησης

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s εκτιμά ότι η πτώση της κυβέρνησης του

Διάγγελμα Μακρόν μία ημέρα μετά την πτώση της κυβέρνησης Μπαρνιέ

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί απόψε στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) στον